Kroz projekt "Cijenom dostupna psihoterapija" pokušavamo psihoterapiju omogućiti osobama koje ju nisu u mogućnosti plaćati po punoj cijeni.

Cijenom dostupna psihoterapija

Za razliku od nekih europskih zemalja, naši građani nemaju potpunu slobodu odabira osobe s kojom bi željeli raditi psihoterapiju, a da u isto vrijeme trošak psihoterapije pokriva njihovo zdravstveno osiguranje. Kao posljedica toga trošak psihoterapije u cjelokupnom iznosu, najčešće plaća korisnik psihoterapije. S obzirom na financijsku situaciju u našoj zemlji, većini osoba je  nemoguće izdvojiti sredstva za psihoterapiju, koliko god bi im ona mogla dugoročno pomoći.

U HDAP-u smo svjesni toga problema i projekt “Cijenom dostupna psihoterapija” je naš doprinos njegovom rješavanju. Naša ideja je da kroz prijavu na projekte, donacije i edukacije Analitička psihologija (I) i Analitička psihologija (II), osiguramo sredstva, kojima ćemo subvencionirati razliku između povoljnije i pune cijene psihoterapije, osobama kojima je cijena glavna prepreka da s njom i krenu.

Projekt “Cijenom dostupna psihoterapija”

Teoretski pristup i proces psihoterapije kroz projekt “Cijenom dostupna psihoterapija” se po ničemu ne razlikuje od analitičke psihoterapije (C. G. Jung).

U sklopu projekta “Cijenom dostupna psihoterapija” cijena psihoterapije iznosi 650 kn mjesečno (cca 4.33 sata mjesečno x 150 kn/sat) za susrete koji se održavaju 1x tjedno ili 1300 kn mjesečno za susrete koji se održavaju 2x tjedno.

S obzirom na ograničena sredstva koja imamo na raspolaganju i interes osoba da se priključe projektu, svaki termin nam je važan. Ukoliko korisnik mora promijeniti ili otkazati termin,  to je  potrebno učiniti barem 48 sati prije samog termina. Nadoknada propuštenog i na vrijeme otkazanog termina moguća je samo u tekućem mjesecu i nije zajamčena tj. ovisi o raspoloživosti slobodnih termina.

Kako bismo mogli planirati trošenje sredstava predviđenih za projekt, jako nam je važno znati koliko će osoba, u tekućem mjesecu, biti u njega uključeno. To možemo znati samo prema broju izdanih računa. Zbog toga se psihoterapija, u sklopu projekta, plaća do 10. u mjesecu, za cijeli mjesec.

Psihoterapiju u Hrvatskom društvu za analitičku psihologiju, kroz projekt “Cijenom dostupna psihoterapija”, provodi analitički psiholog i psihoanalitičar Dragutin Vučković. Diplomu je stekao na poslijediplomskom studiju analitičke psihologije i psihoterapije na C. G. Jung Institutu Zürich u Švicarskoj. Više o njemu i njegovom radu možete pročitati ovdje.

Ukoliko niste u mogućnosti plaćati punu cijenu psihoterapije i zainteresirani ste da započnete psihoterapiju u sklopu projekta “Cijenom dostupna psihoterapija”, kontaktirajte nas na info@hdap.hr ili +385 95 8293 446.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *