Analitička psihologija i art terapija - radionice

Art terapija i analitička psihologija

Ciklus radionica – art terapija i analitička psihologija

Radionice iz ciklusa Art terapija i analitička psihologija (voditelji Nada Ivanović i Dragutin Vučković), koje se održavaju svaki mjesec, su jedna od mogućnosti dodatne edukacije iz područja art terapije i analitičke psihologije.

Radionice Art terapija i Analitička psihologija se sastoje od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio se, najčešće, sastoji od jedno ili dva kratka predavanja na temu iz analitičke psihologije ili art terapije sa diskusijom. Nakon toga slijedi dio rezerviran za likovno izražavanje, imaginaciju i refleksiju u kojem dobijamo ideju o praktičnom aspektu spomenutih tema. Ako želite primati obavijesti o temama budućih radionica i vremenu održavanja možete nas kontaktirati i dodati ćemo vas na našu mailing listu.

Art terapija i analitička psihologija – Anima, animus

Pozivamo Vas na radionicu iz ciklusa Art terapija i analitička psihologija – Anima, animus, koja će se održati dana 17.01.2013. od 18.00 – 20.30.

Kroz kraću prezentaciju, likovno izražavanje, imaginaciju i refleksiju, bavit ćemo se arhetipovima anime i animusa, odnosno ženskim i muškim principom u njihovim međusobnim polarnostima i susretanjima na kolektivnom i osobnom nivou.

Radionica je otvorena za sve i za sudjelovanje nisu potrebna nikakva predznanja ni likovne vještine. Radi se u maloj grupi. Likovni materijal je osiguran.

Voditelji radionice su Nada Ivanović, psihologinja i kvalificirana art terapeutkinja (University of Hertfordshire, UK) i Dragutin Vučković, psihoanalitičar C. G. Jung Instituta u Zürichu.

Cijena radionice je 250 kn (uključen PDV). Za prijave i detalje o uplati javite se na nada_ivanovic@yahoo.com. Mjesta će se popunjavati po redoslijedu uplata.

Anima, animus – dodatni termin

Zbog velikog interesa, 24.01.2013 od 18:00 – 20:30, održati će se još jedan termin radionice “Anima, animus”.

Art terapija i analitička psihologija – Mandale

Pozivamo Vas na radionicu iz ciklusa Art terapija i analitička psihologija – Mandale, koja će se održati dana 18.02.2013. od 18.00 – 20.30h u prostoru u Vinkovićevoj 3, 3. kat. (kod parka Ribnjak).

Radionica će obuhvaćati prezentaciju Jungovog tumačenja mandala, te vježbu likovnog izražavanja i refleksije na osobnom nivou. Otvorena je za sve i za sudjelovanje nisu potrebna nikakva predznanja ni likovne vještine.

Voditelji radionice su Dragutin Vučković, psihoanalitičar C. G. Jung Instituta u Zürichu i Nada Ivanović, psihologinja i kvalificirana art terapeutkinja (University of Hertfordshire, UK).

Cijena radionice je 250 kn. Za prijave i detalje o uplati javite se na nada_ivanovic@yahoo.com. Mjesta će se popunjavati po redoslijedu uplata.

Dan otvorenih vrata – analitička psihologija i art terapija

Pozivamo vas na druženje s Dragutinom Vučković (pred diplomom iz analitičke psihologije) i Nadom Ivanović (kvalificiranom art terapeutkinjom) u četvrtak 21. 2. 2013. od 18-20 h u lijepom prostoru u Vinkovićevoj 3, 3. kat. (kod parka Ribnjak). Dođite nas upoznati i saznati:

  • što su analitička psihologija i art terapija
  • kako se educirati iz ovih područja;
  • kako izgleda individualna terapija iz jednog od ovih pristupa;
  • o tematskim radionicama koje provodimo i koje kombiniraju analitičku psihologiju i art terapiju;
  • o uključivanju u grupu analize snova;
  • o kreativnim radionicama art terapije;

i sigurno još ponešto …

Na raspolaganju će biti i likovni materijali, za slučaj javljanja kreativnog impulsa.

Možete nam najaviti dolazak na nada_ivanovic@yahoo.com (Nada) ili info@hdap.hr (Dragutin), ili jednostavno svratiti.

Art terapija i analitička psihologija – Depresija i kreativnost

Pozivamo Vas na radionicu iz ciklusa Art terapija i analitička psihologija – Depresija i kreativnost, koja će se održati dana 4.4.2013. od 18.00 – 20.30h u prostoru u Vinkovićevoj 3, 3. kat. (kod parka Ribnjak).

Procesu psihološkog razvoja i rasta, simbolično prikazanom u bajkama, mitologiji, religiji i alkemiji, često prethodi stanje zbunjenosti, izgubljenosti, tuge i depresije. Štoviše, do razvoja ne bi ni došlo da nije bilo tog stanja.

Koja je svrha takvih negativnih stanja i mogu li ona potaknuti pozitivne promjene u našim osobnim životima?

Kroz teoriju i primjere iz prakse, upoznat ćemo se s potencijalom negativnih emocionalnih stanja. U drugom dijelu radionice, kroz likovno izražavanje, imaginaciju i refleksiju, pokušati ćemo dobiti ideju o smislu i svrsi takvih stanja u osobnom životu.

Voditelji radionice su Dragutin Vučković, pred diplomom na poslijediplomskom (PhD equivalent) studiju analitičke psihologije i psihoterapije na C. G. Jung Institutu u Zürichu i Nada Ivanović, psihologinja i kvalificirana art terapeutkinja (University of Hertfordshire, UK).

Cijena radionice je 250 kn. Za prijave i detalje o uplati javite se na nada_ivanovic@yahoo.com. Mjesta će se popunjavati po redoslijedu uplata. Za sudjelovanje u radionici se mogu dobiti bodovi Hrvatske psihološke komore za usavršavanje psihologa.

Više o analitičkoj psihologiji i art terapiji, te voditeljima:

artterapija.blogspot.com | hdap.hr

Art terapija i analitička psihologija – Pravi self

Pozivamo Vas na radionicu iz ciklusa Art terapija i analitička psihologija – Pravi self, koja će se održati dana 16.5.2013. od 18.00 – 20.30h u prostoru u Vinkovićevoj 3, 3. kat. (kod parka Ribnjak).

Prema Winnicottu, pravi self je baziran na spontanom, autentičnom iskustvu „potpune osobne životnosti“, a lažni self je obrana koja štiti i skriva pravi self. Što omogućuje izražavanje pravog selfa, te kada, kako i zašto se stvara lažni self? Kako se mogu mijenjati?

Nakon kraćeg teorijskog izlaganja i prezentacije primjera iz prakse, slijedit će vježba likovnog istraživanja i refleksije na osobnom nivou. Radionica je otvorena za sve, bez obzira na prethodno znanje i likovne vještine.

Voditelji radionice su Nada Ivanović, psihologinja i kvalificirana art terapeutkinja (University of Hertfordshire, UK) i Dragutin Vučković, diploma kandidat na poslijediplomskom (PhD equivalent) studiju analitičke psihologije i psihoterapije na C. G. Jung Institutu u Zürichu.

Cijena radionice je 250 kn. Za prijave i detalje o uplati javite se na nada_ivanovic@yahoo.com. Mjesta će se popunjavati po redoslijedu uplata. Za sudjelovanje u radionici se mogu dobiti bodovi Hrvatske psihološke komore za usavršavanje psihologa.

Ostali edukacijski programi HDAP-a:

1. Ciklus predavanja i seminara – Analitička psihologija (I).
2. Kontinuirana edukacija iz analitičke psihologije (u pripremi).
3. Ciklus radionica – Arhetipski simbolizam (I).
4. Edukacija za voditelje – Leadership.